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International Syrah Symposium 2008 - Proceedings

CONTENTS

  • Le cépage Syrah : origine, écophysiologie et pathologie
    Syrah variety: origins, eco-physiology and grape diseases
    • Origins and importance of Syrah around the world
      Carole P. Meredith and Jean-Michel Boursiquot
    • Old Vine Shiraz Clonal Selection - A Yalumba Perspective
      Nigel Blieschke
    • Comportement de la Syrah, irrigation et phénomènes de flétrissement
      Hernán Ojeda
    • Le changement climatique et son impact sur la viticulture
      Bernard Seguin
    • Production of syrah wines in tropical conditions of northeast brazil
      Giuliano Elias Pereira and Luís Henrique Bassoi
    • Dépérissement de la Syrah : connaissances acquises et perspectives d’études
      Anne-Sophie Renault-Spilmont
    • A Brief Summary of Syrah Disorder/Decline on the California Central Coast
      Mark Battany
  • Les composés aromatiques et phénoliques de la Syrah
    Aromatic and phenolic compounds of Syrah
    • An Aromatic Marker in Syrah
      A.P. Pollnitz, C. Wood, T.E. Siebert, M. Parker, D.L. Capone, G.M. Elsey, M. Eggers, M. Meier, T. Vössing, S. Widder, G. Krammer, M.A. Sefton, M.J. Herderich
    • Contribution des précurseurs glycosylés et du sulfure de diméthyle à l’arôme d’évolution des vins de Syrah
      Alain Razungles, Marie Segurel, Christophe Riou, Raymond Baumes
    • Phenolic compounds of Syrah
      Jean-Marc Souquet, Jessica Drinkine, Cécile Morel-Salmi, Clotilde Verries, Didier Olle, Jean-Luc Guiraud, Patrick Vuchot,
      Laurent Barnavon, Patrice This, Véronique Cheynier
    • Viniication des vins de Syrah en Rhône septentrional
      Jacques Grange
  • Vinification et élevage des vins de Syrah – Perceptions et attentes des consommateurs
    Winemaking techniques and conservation of the Syrah Wines
    • Gestion de l’oxygène pendant la vinification et la conservation des vins de Syrah
      Stéphane Vidal et Olav Aagaard
    • Importance d’une bonne gestion microbiologique des vinifications et de l’élevage
      Christophe Gerland
    • Adaptation of winemaking techniques and consumer perceptions of tannin enriched wines
      Jessica Drinkine-Magneux, Dominique Toillon, Philippe Courcoux, Laurent Barnavon, Christophe Riou and Patrick Vuchot
  • Autres travaux sur les connaissances en Viticulture et Œnologie de la Syrah
    Other research about knowledge of Syrah Grape growing and winemaking
    • « Mondeuse Noire » et « Viognier » dans l’arbre généalogique de la « Syrah »
      José F. Vouillamoz
    • Production of syrah wines in warm climates by using cold temperatures to improve the extraction of colour
      Francisco J. Heredia, M. Lourdes González-Miret, M. Luisa Escudero-Gilete, Belén Gordillo, Antonio J. Meléndez-Martínez, Isabel M. Vicario, Dolores Hernanz
    • Detection of an extensively variable population of Apple stem pitting virus (ASPV) in grapevines cv. Shiraz clone 99B in South Africa
      Dariusz E. Goszczynski
    • Étude des polyamines et de leurs précurseurs dans les baies et les vins du cépage Syrah
      Mary Kelly, François Garcia, Vincent Farines, Alain Blaise
    • Impact of partial alcohol reduction by reverse osmosis on static and temporal sensory perception of Syrah wines
      Sophie Meillon, Christine Urbano, Sylvie Cordelle and Pascal Schlich
  • Économie vitivinicole de la Syrah
    • Les mystères de la Syrah - Deux millénaires de vendanges historiques
      Gilbert Garrier
    • La syrah : un cépage dans la dynamique économique vitivinicole mondiale
      Catherine Pivot
  • Le marketing international de la Syrah
    • Improving market efficiency for syrah wines Italian supply and demand analysis for eficient marketing strategies
      Antonio Seccia, Gianluca Nardone, Antonio Stasi
  • Le marché international de la Syrah, état des lieux et avenir
    • The International Syrah Market - Current Situation and Future Outlook
      Damien Wilson
    • Les marchés de référence pour la Syrah à travers le monde Syrah ou Shiraz ?
      Hervé Henrotte
    • Le marché suisse de la Syrah, tendances et facteurs clé de succès, extrapolation au monde du vin
      Alexandre Truffer
  • Syrah / Shiraz, quel consommateur ?
    • Speaking Syrah: ConsumerWine Interfaces
      Ulrich R. Orth
    • La perception du cépage « Syrah » par le consommateur de vins français
      François d’Hauteville, Émilie Nicoleau et Aurélie Poumerol
    • Épopée d’une alliance au goût de Syrah entre un Australien et une cave de la Vallée du Rhône
      Julie Campos
    • Rhone Rangers Californian organization and the trends regarding Syrah consumption in US
      Cheryl Quist

170 pages [Sommaire] [Présentation]
Franco France 80 euros TTC
Franco all countries 95 euros
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